Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Κολυμβητήριο - μίσθωση κυλικείου



Αγαπητό "Χαϊδάρι Σήμερα" αναφορικά με το έγκριτο δημοσίευμά σας, που αφορούσε τη συνεδρίαση του Δ.Σ.  14-04-14 θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι,

α. για το θέμα "παράτασης- μίσθωσης" του κυλικείου στο κολυμβητήριο 
(ο εκμεταλλευτής είχε ζητήσει παράταση, η πλειοψηφία με απόφασή της την είχε αρνηθεί. Έτσι προκηρύχθηκε διαγωνισμός ανάθεσης, που κηρύχτηκε άγονος, λόγω συμμετοχής ενός μόνο ενδιαφερόμενου το αστείο είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν κατακυρώθηκαν διαγωνισμοί με έναν συμμετέχοντα, που αφορούσαν πολύ μεγαλύτερα καταστήματα του Δήμου) 
 και όποια άλλη μίσθωση των ΟΤΑ, έχει λυθεί με τροπολογία που κατέθεσε ο Α. Λοβέρδος και έγινε δεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη και την πλειοψηφία της Βουλής 03-04-14. (Στο άρθρo 47 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» , προστίθεται ως παρ. 2 )
  

"Η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Α.Λοβέρδος, ρυθμίζει με τρόπο επωφελή το ζήτημα των εμπορικών μισθώσεων στο συγκεκριμένο τομέα τόσο για το δημόσιο συμφέρον, όσο και για τους ΟΤΑ, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, εφόσον κρίνουν ότι οικονομικά είναι γι’ αυτούς βιώσιμο, να παρατείνουν το χρόνο της μίσθωσης, με το ίδιο μίσθωμα που αυτή είχε συναφθεί κατά την διαγνωστική διαδικασία. Την τροπολογία, που δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την παράταση των μισθώσεων των δημοτικών καταστημάτων."

 Άρα είναι προφανής η σκοπιμότητα με την οποία λειτούργησε η Δημοτική Αρχή σχετικά με το θέμα της μίσθωσης του ανωτέρω κυλικείου. 
Όσον αφορά το θέμα της απαρτίας για το συγκεκριμένο Δ.Σ. η στάση των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων που δε συμμετείχαμε, κατά την άποψή μου, ήταν πολιτικά ορθή. Εάν δεν υπήρχε η ισχνή απαρτία το θαύμα για την έκδοση λευκώματος αξίας 38.000 Ευρώ δε θα είχε γίνει και οι προεκλογικοί τακτικισμοί της πλειοψηφίας, δε θα είχαν περάσει. 
Το σίγουρο είναι ότι κριτής όλων μας, θα είναι οι δημότες Χαϊδαρίου με την επιλογή τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.


Αθηνά Μπούτση 
Δημοτική Σύμβουλος
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου